Safi - Stop Als Fenòmens Islamòfobs

Click here to edit subtitle

Stop Als Fenòmens Islamòfobs (SAFI)

L'associació Stop Als Fenòmens Islamofòbs (SAFI) és un col·lectiu multidisciplinar, plural i independent, que es proposa com a espai de trobada, recerca, formació i denúncia sobre els discursos i pràctiques islamòfobes, sobretot aquells que esdevenen al territori català. Des de SAFI, entenem per islamofòbia tot aquell acte de discriminació, actitud hostil o perjudici provocat a una persona o col·lectiu pel fet de ser identificat com a musulmà/na, així com tot discurs que fomenta i/o normalitza aquestes pràctiques.

Membres del col·lectiu

Ariadna Solé Arraràs. Doctora en Antropologia Social per la Universitat de Barcelona (UB), Llicenciada en Història i en Antropologia Social i Postgrau en Ciutadania i Immigració: la gestió de la diversitat cultural (UPF). Ha defensat recentment la seva tesis doctoral titulada Rituals funeraris transnacionals entre Senegal i Catalunya. Ha realitzat treball de camp al Senegal i amb la comunitat senegalesa de Catalunya. Ha participat com a investigadora en diversos projectes sobre l’islam a Catalunya. Els seus interessos de recerca estan vinculats també a l’antropologia de la salut i ha estat professora associada a la Facultat d’Infermeria de la Universitat de Lleida (UdL).


Francesca Nucci. Llicenciada en Ciències Polítiques en la Universidad de Perugia (Itàlia) i Doctora en Antropologia Social per la Universitat de Barcelona. La tesi doctoral tracta els artistes contemporànies en Mauritània. Durant els anys de doctorat, va participar en diferents projectes de recerca i desenvolupament dedicats als processos de transformació i les pràctiques de desplaçament en ciutats africanes, en particular en Nouakchott. En els últims anys, ha estat col·laborant amb el col·lectiu SAFI i els seus diferents projectes relacionats amb els fenòmens islamofòbs a Catalunya. Actualment, aprofitant la oportunitat d'unes pràctiques que està fent a una associació d'acollida de refugiats i postulants d'asil polític a Itàlia, ha començat a fer treball de campo etnogràfic en aquest àmbit.


Ibrahim Miguel Àngel Pérez Ramírez. Fill de Barcelona, enginyer tècnic agrícola, casat i amb dos fills, soc musulmà i la meva dona és una catalana nascuda al Marroc, que va venir a estudiar a la nostra ciutat. Actualment sóc activista social i també activista polític. Estic en entitats ubicades al districte de Ciutat Vella, en temes de lluita contra la Islamofòbia, lluito per la inclusió social de les persones migrades i per una convivència intercultural. He cursat alguns estudis d'àrab a l'EOI i a la UB.


Mustapha Aoulad Sellam - President de l'associació. Màster en Anàlisis i Intervenció en Conflictes Socials i Postgrau en Mediació i Resolució de Conflictes, a l’Escola de Prevenció i Seguretat Integral (EPSI-UAB). Actualment coordinador del Districte 6 de la ciutat de Badalona i formador en temes de diversitat religiosa i cultural. Entre el maig de 2005 fins el setembre de 2015 va ser tècnic de mediació, sensibilització i assessorament, en la gestió de la diversitat religiosa, a l’Oficina d’Afers Religiosos de Barcelona (Regidoria de Drets Civils). La seva tasca es centra en la Interlocució amb les comunitats budistes, hindús, sikhs i musulmanes.Coordina també les visites escolars als llocs de culte de Barcelona. la interlocució amb els diferents departaments de l'Ajuntament de Barcelona. L'any 2007 va participar en un estudi de recerca sobre L'Associacionisme Marroquí a Catalunya, encarregat per a la Secretaria per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya i coordinat per el Dr. Jordi Moreras. Ha participat igualment en el projecte Trajectòries d’èxit dels i les joves marroquines a Catalunya. Una anàlisi qualitativa des d’una perspectiva comparada. AGAUR. AGAUR - ARAFI2010 ARF1 00037.


Martin Lundsteen. Doctor en Estudis Avançats d'Antropologia Social i màster en Antropologia i Etnografia, ambdues per la Universitat de Barcelona. El seu treball de recerca s'ha enfocat sobretot en els conflictes socials i convivència en relació amb la inserció social del fet migratori al context català a partir de treball de camp a dos pobles: Premià de Mar i Salt. Així ha tractat temes diversos com són l'economia informal, el tractament polític de la pobresa, els transformacions urbanístiques i les relacions inter-ètniques en l'espai urbà, a més de racisme i islamofòbia. Actualment està treballant com a Col·laborador Docent a la Universitat Oberta de Catalunya.


Eva Amat López.


Najia Lotfi.


Lola Badenes.


Fátima Hassoun.


Gemma Domènech.


Alberto Pérez.


Alberto López Bargados.

Contacta'ns

Thank you for contacting us. We will get back to you as soon as possible
Oops. An error occurred.
Click here to try again.